2006. április 6.

foci-vb ezüstben
10 euró, Ag .925, 18 g,
2003, 2004, 2005, 2006.
Németország a négy sterlingezüst érméből álló sorozat első darabját 2003-ban bocsátotta ki, majd utána minden évben egyet. A 10 euró névértékű ezüstpénzek "FIFA LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG NÉMETORSZÁG 2006" köriratú hátoldalának ábrái sokértelmű szimbolikával a vb-házigazda országra, illetve arra utalnak, hogy a labdarúgás bolygónk legnépszerűbb sportja, így a vb a világ összes focirajongóját összeköti, és lázba hozza. Az első érmén egy futball-labda közepén Németország térképe szerepel a mérkőzéseknek otthont adó városokkal. A második emlékpénzen a Hold helyett egy focilabda kerüli meg a Földet. A harmadikon két labdarúgó és egy kapuba lőtt labda látható olyan ábrázolásban, hogy a kapuháló rajza egy földgömbnek is felfogható, míg a negyediken szintén a belelőtt labdától duzzadó kapuhálónak, de földgömbnek is nézhető rajz közepére egy focilabda került, benne a Németország jelképének számító Brandenburgi kapuval.